Steampunk Lamp 044. Een unieke lamp voor in iedere kamer

Steampunk lampen

Wanneer je een nieuwe lamp zoekt voor aan de muur of voor aan het plafond heb je tegenwoordig superveel keuze tussen allerlei soorten en maten lampen. Sommige daarvan zijn wel erg uniek. Zo heb je lampen met een steampunk design. Een trend die steeds maar populairder lijkt te worden. Een van die lampen is de Steampunk Lamp 044. Wat deze lamp de juiste keuze maakt voor jou of juist niet bespreken we hieronder in een uitgebreide review over deze stoere lamp.

Een stoere lamp die echt opvalt

Deze steampunk lamp valt binnen de Steampunk Design Lampen Serie. Er zijn genoeg leuke lampen om uit te kiezen in de serie, maar wij hebben deze er speciaal uit gepakt omdat die een van de grotere is en we wat ruimte hadden om op te vullen. Ten tweede viel voor ons op dat de lamp een erg leuk en stoer design heeft. Zelfs ten opzichte van de andere lampen uit de serie. Er zijn allerlei robuuste stalen materialen gebruikt, wat past bij het hele steampunk idee waar we naar zochten. De vele ijzeren pijpen en brand kraantjes bijvoorbeeld. Maar ook een drukmeter die zit aan de linkerkant van de lamp is erg leuk. Juist voor een kamer die nog te soft lijkt kan de lamp goed werken, maar natuurlijk ook gewoon voor de garage, waar nu voor gekozen. Meestal staan daar al zat ijzeren tools en robuuste meubels. Daar past de steampunk lamp perfect tussen.

De Steampunk Lamp 044 is speciaal gemaakt voor iedere wand

Als je deze lamp koopt dan zie je, na de opening van de verpakking, dat er een lichtbron, de juiste schroeven en een instructie bij zit om de lamp gelijk aan de muur te bevestigen. Hierdoor is dat ook totaal niet moeilijk. Eventueel moet er nog even geboord worden in de muur, maar deze lamp is gelukkig zo ontworpen dat met enkele gaten hij vastgemaakt kan worden zonder probleem. Als je hem optilt merk je ook dat het lichtere, maar toch robuuste materiaal dat gebruikt is niet zo zwaar is. De Steampunk lamp 044 kan dus aan vrijwel iedere wand worden bevestigd zonder problemen. De bijgeleverde vintage lichtbron past standaard op een 230v aansluiting. Maar er werd helaas geen snoer met stekker of schakelaar meegeleverd. Het is dus wel van belang dat je die erbij koopt als je de lamp direct in gebruik wilt nemen. Dit hadden we vooraf met de verkoper nog even kunnen regelen gelukkig. Als laatste was fijn dat de lamp ook gedimd kan worden als dat nodig is. Vooral in de garage is dat wel fijn, maar tijdens de zomer is het al helemaal handig.

De lamp was snel thuisbezorgd

Het duurde niet lang voordat de lamp aan de muur hing dus. Dit kwam onder andere ook door de snelle levering. Het was wel een groot pakket, maar alles zat in een stevige verpakking zodat de steampunk lamp niet kon beschadigen tijdens de verzending. In totaal moesten we ongeveer 6 werkdagen wachten, wat een normale periode is. Ook omdat de lamp handgemaakt scheen te zijn hadden we langer verwacht. De lamp met Steampunk Design hing er snel, geeft goed licht en doet het helemaal prima. Elke keer als we de garage binnen lopen, waar de lamp hangt, worden we blij verrast door het heldere licht en de leuke vormen van de functionele lamp. Als iemand komt kijken naar de lamp staat die ook meestal versteld van het unieke design. We hebben al veel complimenten gehad, ook over de barometer aan de linkerkant van de lamp en het stevige materiaal dat is gebruikt. De lamp oogt een stuk steviger en zo voelt die ook zeker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.